Bedrijfsleiding en -overname (starterscursus)
Must voor elke startende land- en tuinbouwer in hoofd- en bijberoep
Meer »
Starterscursus landbouw type A
Algemene starterscursus (bedrijfsvoering en wetgeving)
Meer »
Rundveehouderij
Management, rantsoen, automatisering, gezondheid, mestopslag, ...
Meer »
Varkenshouderij
Economische vooruitzichten, voeding, ziektes, energiewinning, ...
Meer »
Pluimveehouderij
Actuale thema's voor vleesproductie, vermeerdering en leghennen
Meer »
Schapen- en geitenhouderij
Rentabiliteit, graslanduitbating, opfok, ziektes, preventie, ...
Meer »
Combinatie akkerbouw / rundvee
Voor wie niet kan kiezen tussen akkerbouw en rundvee
Meer »
Akkerbouw
Teelttechnieken, mechanisatie, bemesting, bewaring, premies, ...
Meer »
Tuinbouw
Zowel vollegrondsteelt als glastuinbouw
Meer »
Wijnbouw / druiventeelt
Meer »
Verwerking druif tot wijn
Het NAC- Nationaal Agrarisch Centrum organiseert in September 2022, na een succesvolle cursus in 2021, opnieuw de cursus “Verwerking druif tot wijn”. Deze cursus omvat zowel praktijk als theorie lessen rond alle aspecten van de vinificatie.
Meer »
Hoevetoerisme
Hoevelogies, verwerking en verkoop van hoeveproducten, landbouweducatie, zorgboerderij, ...
Meer »
Roomijsbereiding - beginners
Meer »
Roomijsbereiding - gevorderd
Meer »
Hygiëne & autocontrole
Verplicht voor wie met levensmiddelen omgaat
Meer »
Verwerking hoeve- en zuivelproducten
Meer »
Klauwverzorging
Een goed beenwerk en gezonde poten zijn het fundament van een gezonde koe en de bijhorende melkproductie.
Meer »
KI rundvee
Kunstmatige inseminatie in de praktijk
Meer »
Vakbekwaamheid: vervoer van dieren
Getuigschrift van vakbekwaamheid vervoer van dieren voor bestuurders en verzorgers bij commercieel transport
Meer »
Nascholing vakbekwaamheid chauffeurs (code 95)
Meer »