Hoevetoerisme

Verbreding in land- en tuinbouw

Wat omvat deze opleiding?

Deze cursus hoevetoerisme omvat landbouwverbreding in het algemeen:

Hoeveproducten

  • Hoeveverkopers- en verwerkers
    • Verwerken en verkopen van primaire producten
      • Verplichtingen als landbouwer/handelaar (KBO, boeroepsbekwaamheid, leurkaart, …)                
      • FAVV, Foodweb
      • Handelswetgeving
      • Milieuvergunningen
      • Ruimtelijke ordening
      • Verpakkingen
      • Etikettering
      • Gebruik van meettoestellen
      • Houdbaarheid en kwaliteit van hoeveproducten
      • Prijszetting
      • Verkoop via een automaat
      • Winkelinrichting
      • Korte Keten initiatieven in Vlaanderen
      • Hygiëne, autocontrole en traceerbaarheid
        • Gevarenanalyse, interpretatie analyseresultaten labo, meldingen, HACCP, goede hygiënepraktijken, …
    • Produceren en verkopen van energie
    • Productontwikkeling en marketing
      • Een eigen website opbouwen
      • Fermweb
      • Presentatietechnieken
      • Productinnovatie
      • Hoe goedkoop publiciteit maken?
    • Fiscaliteit en BTW voor thuisverkopers
      • Forfaitair blijven of niet?
      • BTW aanrekenen of niet?
    • Veiligheid
      • Productaansprakelijkheid en verzekeringen
      • EHBO en brandveiligheid
    • Kostprijsberekening bij thuisverkoop

Hoevelogies

  • Sociale en toeristische activiteiten
    • Vakantiewoning
    • B&B
    • Hoevecamping
    • Kinderkampen
  • Milieu, natuur en landschap
    • Beheersovereenkomsten
    • Erfbeplanting en landschapsbedrijfsplannen
    • VLIF-steun en andere subsidies voor verbreding
    • Voorwaarden en verplichtingen
  • Productontwikkeling en marketing
    • Een eigen website opbouwen
    • Fermweb
    • Presentatietechnieken
    • Productinnovatie
    • Hoe goedkoop publiciteit maken?
  • Vennootschappen en hoevetoerisme
  • Veiligheid
    • Productaansprakelijkheid en verzekeringen
    • EHBO en brandveiligheid
  • Kostprijsberekening

Hoeverecreatie

    • Landbouweducatie
    • Plattelandsactiviteiten
      • Verhuren van logies en fietsen
      • Ter beschikking stellen van accommodatie
    • Zorgboerderijen
    • Verhuur van vergaderzaal
    • Verhuur van feestzaal
    • Kinderfeetsjes op de boerderij
    • ...

BELANGRIJK: Al wie met levensmiddelen omgaat (zowel bedrijfsleider en tewerkgestelden) moet een basiscursus “Hygiëne, autocontrole en traceerbaarheid” gevolgd hebben volgens FAVV-normen.

Naast het getuigschrift van 'type B hoevtoerisme' ontvangt u dan ook een attest “Hygiëne, autocontrole en traceerbaarheid” dat kan voorgelegd worden bij controle van FAVV.

Welkom op onze website! We hechten veel waarde aan uw privacy en willen u graag informeren over ons cookiegebruik. Op deze website gebruiken we uitsluitend functionele cookies. Deze cookies zijn essentieel voor het correct functioneren van onze website en zorgen ervoor dat u de best mogelijke ervaring hebt tijdens uw bezoek.

Wij gebruiken géén analytische cookies om gegevens te verzamelen over uw surfgedrag, en ook geen marketingcookies voor het volgen van uw activiteiten of het tonen van gepersonaliseerde advertenties. Uw privacy staat bij ons voorop.

Omdat we uitsluitend functionele cookies gebruiken, is uw expliciete toestemming niet vereist volgens de huidige wetgeving. We willen echter wel transparant zijn over ons cookiegebruik en u geruststellen dat uw gegevens veilig zijn bij ons.

Kostprijs

  • € 120

Cursusverloop

  • 60 uur
  • 's avonds (18u30 - 22u30)

Info

emmely@nacvzw.be

051 26 08 35

0475/96.90.51 


Educatief verlof

De starterscursussen en stages zijn erkend voor educatief verlof. Bij het volgen van een cursus hebben werknemers uit de privésector recht op bezoldigde afwezigheid. Om dit educatief verlof aan te vragen, neem contact op met NAC vzw.

Lesdata

Plaats van deze opleiding Startdatum
ONLINE 15-01-2025
ONLINE 21-01-2025
Roeselare 16-01-2025
>