Hoevetoerisme

Verbreding in land- en tuinbouw

Wat omvat deze opleiding?

Deze cursus hoevetoerisme omvat landbouwverbreding in het algemeen:

Hoeveproducten

  • Hoeveverkopers- en verwerkers
    • Verwerken en verkopen van primaire producten
      • Verplichtingen als landbouwer/handelaar (KBO, boeroepsbekwaamheid, leurkaart, …)                
      • FAVV, Foodweb
      • Handelswetgeving
      • Milieuvergunningen
      • Ruimtelijke ordening
      • Verpakkingen
      • Etikettering
      • Gebruik van meettoestellen
      • Houdbaarheid en kwaliteit van hoeveproducten
      • Prijszetting
      • Verkoop via een automaat
      • Winkelinrichting
      • Korte Keten initiatieven in Vlaanderen
      • Hygiëne, autocontrole en traceerbaarheid
        • Gevarenanalyse, interpretatie analyseresultaten labo, meldingen, HACCP, goede hygiënepraktijken, …
    • Produceren en verkopen van energie
    • Productontwikkeling en marketing
      • Een eigen website opbouwen
      • Fermweb
      • Presentatietechnieken
      • Productinnovatie
      • Hoe goedkoop publiciteit maken?
    • Fiscaliteit en BTW voor thuisverkopers
      • Forfaitair blijven of niet?
      • BTW aanrekenen of niet?
    • Veiligheid
      • Productaansprakelijkheid en verzekeringen
      • EHBO en brandveiligheid
    • Kostprijsberekening bij thuisverkoop

Hoevelogies

  • Sociale en toeristische activiteiten
    • Vakantiewoning
    • B&B
    • Hoevecamping
    • Kinderkampen
  • Milieu, natuur en landschap
    • Beheersovereenkomsten
    • Erfbeplanting en landschapsbedrijfsplannen
    • VLIF-steun en andere subsidies voor verbreding
    • Voorwaarden en verplichtingen
  • Productontwikkeling en marketing
    • Een eigen website opbouwen
    • Fermweb
    • Presentatietechnieken
    • Productinnovatie
    • Hoe goedkoop publiciteit maken?
  • Vennootschappen en hoevetoerisme
  • Veiligheid
    • Productaansprakelijkheid en verzekeringen
    • EHBO en brandveiligheid
  • Kostprijsberekening

Hoeverecreatie

    • Landbouweducatie
    • Plattelandsactiviteiten
      • Verhuren van logies en fietsen
      • Ter beschikking stellen van accommodatie
    • Zorgboerderijen
    • Verhuur van vergaderzaal
    • Verhuur van feestzaal
    • Kinderfeetsjes op de boerderij
    • ...

BELANGRIJK: Al wie met levensmiddelen omgaat (zowel bedrijfsleider en tewerkgestelden) moet een basiscursus “Hygiëne, autocontrole en traceerbaarheid” gevolgd hebben volgens FAVV-normen.

Naast het getuigschrift van 'type B hoevtoerisme' ontvangt u dan ook een attest “Hygiëne, autocontrole en traceerbaarheid” dat kan voorgelegd worden bij controle van FAVV.

Kostprijs

  • € 80

Cursusverloop

  • 60 uur
  • 's avonds (18u30 - 22u30)
  • mogelijkheid op zaterdag

Info


Educatief verlof

De starterscursussen en stages zijn erkend voor educatief verlof. Bij het volgen van een cursus hebben werknemers uit de privésector recht op bezoldigde afwezigheid. Om dit educatief verlof aan te vragen, neem contact op met NAC vzw.

Lesdata

Plaats van deze opleiding Startdatum
Zemst 14-01-2020
Loenhout 14-01-2020
Roeselare 28-01-2020
Zwijnaarde 27-01-2020
Sint-Niklaas 10-01-2020
Oudenaarde 08-01-2020
Eeklo 06-01-2020
Ieper 02-01-2020
Diksmuide 06-01-2020
Retie 07-01-2020
Sint-Truiden 09-01-2020
Ninove 14-01-2020
Diest 16-01-2020

Nationaal Agrarisch Centrum vzw

Industrieweg 53 | 8800 Beveren (Roeselare) | T 051 26 08 30 | info@nacvzw.be

Met steun van ELFPO,   en  - www.vlaanderen.be/pdpo

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

       

Disclaimer

Contact

>