Verwerking druif tot wijn

Vormingscursus: Verwerking druif tot wijn

Wat omvat deze opleiding?

Met deze nieuwe cursus "Verwerking druif tot wijn" is er een waardevol vervolg op de Type B cursus: druiventeelt/wijnbouw waar voornamelijk de wijngaard en niet de vinificatie aan bod komt. In deze cursus wordt zowel de vinificatie van stille wijnen (rood, wit en rosé) als mousserende wijnen besproken. Door theorie lessen met praktijk lessen te koppelen zien de cursisten niet enkel het verloop van de vinificatie in de theorie maar ook in de praktijk. Tijdens de opleiding zullen de cursisten ook kennismaken met verschillende Belgische wijnen. 


Waar?

De praktijk lessen zullen steeds plaatsvinden op het wijndomein Den Nachtegael te Zonnebeke. De theorie lessen worden georganiseerd op verschillende locaties waaronder ook verschillende wijndomeinen verspreid over Oost- en West-Vlaanderen.

 

Voor wie?

Personen met een eerste aanplant die nog niet aan de eerste oogst toe zijn of personen die Type B wijnbouw reeds gevolgd hebben.

 

Welke dagen?

Praktijk lessen vinden plaats op zaterdagen van 8:30-12:30, waarbij de dagen afhankelijk zijn van het vinificatieproces. De theorie lessen vinden plaats op zaterdagen van 13:30-17:30 en om de 2 weken donderdag van 18:30-22:30. Een lesschema wordt gegeven na contact.

 

Inbegrepen:

Bij koppeling  van praktijkles in voormiddag en theorie les in namiddag op zaterdag worden broodjes voorzien. Per les 1 glas Belgische wijn en 1 andere consumptie inbegrepen.

 

Verantwoordelijke Wijnbouw NAC:

Jonas Van de Voorde

jonas@nacvzw.be of  0498/ 91 44 21

 

 

Kostprijs

  • 200 euro

Cursusverloop

  • Start: zaterdag 9 oktober 2021
  • Einde: zaterdag 18 december 2021
  • Practica lessen op zaterdag voormiddag
  • Theorie lessen op donderdag avond en zaterdag namiddag 

Info

Als u verdere informatie over deze vormingscursus wilt of u wilt inschrijven kan u contact opnemen met onze verantwoordelijke wijnbouw Jonas Van de Voorde. 

jonas@nacvzw.be of  0498/ 91 44 21

 

Nationaal Agrarisch Centrum vzw

Industrieweg 53 | 8800 Beveren (Roeselare) | T 051 26 08 30 | info@nacvzw.be

Met steun van ELFPO,   en  - www.vlaanderen.be/pdpo

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

       

Disclaimer

Contact

>