Hygiëne & autocontrole
Verplicht voor wie met levensmiddelen omgaat
Wat omvat deze opleiding?
Al wie met levensmiddelen omgaat, moet een verplichte cursus rond hygiëne volgen. Dit geldt zowel voor bedrijfsleiders, als voor werknemers in de voedingssector.
Hygiënisch werken is noodzakelijk om consumenten een veilig product te bieden. Elke ondernemer of werknemer in de voedingssector moet zich daarvan bewust zijn. Consumenten geven u immers niet zomaar hun vertrouwen. U moet hun vertrouwen verdienen, elke dag weer. De Europese en de Belgische overheid helpt u om het vertrouwen van consumenten te behouden. De bestaande wetgeving heeft tot doel de voedselveiligheid te garanderen, van de riek tot aan de vork.
Cursusinhoud
- Hoeveproducten produceren: wat kan, wat mag, wat moet?
- Verwerkingsruimte reinigen en ontsmetten
- Praktische uitvoering volgens FAVV-normen
- Etikettering, autocontrole, verwerkingslokaal inrichten
De deelnemers krijgen na afloop van de cursus een aanwezigheidsattest dat bij het autocontroleplan kan gevoegd worden en kan voorgelegd worden bij een controle van de voedselhygiëne.